Bærum Barneteater

Sandvika Teater

Kinoveien 2, Sandvika

Vi holder til i Sandvika Teater. i 2. etasje har vi prøvelokaler og i 3. etasje har vi kontorer.

Om oss

Bærum Barneteater er en ideell stiftelse med en liten profesjonell stab og midlertidig engasjerte kunstnere. Utover dette basererer arbeider i BBT seg på frivillighet. Våre medlemmer er i alderen 8 – 18 år. Disse jobber sammen med profesjonelle regissører, koreografer og sanginstruktører for å lage én til to forestillinger i året. BBT drives non-profit og foreldrenes innsats er uvurderlig. Foreldrene leverer over 3000 timer arbeid pr år.

Bærum Barneteater ble stiftet 1. september 1994 av Alice Sæbøe, Arne Brurås, Magne Høyer og Vibeke Vigeland. De første medlemmene begynte i BBT i 1985 og Arne Brurås var i perioden 1985-2004 leder for virksomheten. Siden høsten 2017 er Mona Larsen daglig leder. Virksomheten er fordelt mellom produksjon av forestillinger hvor våre faste medlemmer medvirker og kursvirksomhet i regi av Bærum Teaterskole. Rekruttering til Bærum Barneteaters ensemble skjer etter behov via Bærum Teaterskole. Bærum Barneteaters ensemble består for tiden av 62 medlemmer i alderen 8-18 år.

Bærum Barneteater regnes som et av Norges fremste i sitt slag.  Profesjonelle instruktører, koreografer og musikere arbeider med barna og ungdommene for å lage gjennomførte forestillinger til glede for vårt publikum. Både på det kunstneriske, tekniske og administrative plan ønsker vi å legge til rette for gode og seriøse rammer rundt våre forestillinger og vårt unike barneteatermiljø.

Forestillingene våre spilles i Sandvika Teater. 

Mange våre tidligere medlemmer er å se i film og tv, og på mange av Norges største teaterscener.

Våre ansatte

Ranveig Thon Bjørnestad

Leder Teaterskolen

Simen Skrøvseth
Tranulis

Administrasjons-medarbeider

Mona Larsen

daglig leder